Ποδολογία Θεσσαλονίκη

Η σωστή φροντίδα των νυχιών από την παιδική ηλικία

Φροντίδα παιδικού ποδιού - Παιδικό πόδιΗ σωστή φροντίδα των νυχιών από την παιδική ηλικία είναι το θεμέλιο για να επιτρέψει την υγιή ανάπτυξη των νυχιών και την πρόληψη μελλοντικών προβλημάτων. Αυτά μπορούν να συμβούν ακόμη και σε παιδιά. 

Αγαπητοί γονείς, είναι πολύ σημαντικό:

Να κόβετε τα νύχια των μωρών σας ίσια (σε καμία περίπτωση λοξά) και όχι πολύ κοντά. Η περιοχή προς την πλευρά του νυχιού – την αύλακα - παίρνει χρόνια μέχρι να σχηματιστεί! Γιαυτό δεν επιτρέπεται να επεμβαίνετε σε αυτή την περιοχή.

Ακόμα και αργότερα, είναι σημαντικό να κόβονται ίσια και όχι πολύ κοντά. Όπως και το δέρμα γύρω από το νύχι να μην κόβεται . Αυτό το δέρμα είναι μια προστασία από μηχανικές βλάβες, αλλά και την προστασία κατά των παθογόνων παραγόντων.

Όταν προκύπτουν προβλήματα στα βρέφη και τα παιδιά, συνήθως οι γονείς έρχονται σε μένα. Το μικρότερο μωρό ήταν μόλις τριών μηνών. Τα προβλήματα είναι εισφρύσεις νυχιών, πόνος ή και φλεγμονή στην περιοχή των νυχιών.

Συχνά μπορώ με απλούς, πολύ απαλούς, αλλά αποτελεσματικούς μεθόδους να βοηθήσω. Επίσης η ορθονυχία -που μοιάζει με την ορθοδοντική- είναι πολύ ήπια εφαρμογή που οδηγεί στην βελτίωση των νυχιών πριν ληφθούν άλλα μέτρα υπόψην, όπως μία επέμβαση του νυχιού.

Επίσης και στα παιδιά είναι πολύ σημαντικό, οι κάλτσες και τα παπούτσια να μην είναι πολύ μικρά. Ελέγχετε τα παπούτσια του παιδιού σας συχνά.

Ευχαρίστως Θα μπορούσα να σας καθοδηγήσω κατά τη διάρκεια της θεραπείας, πώς να περιποιηθείτε τα νύχια του παιδιού σας!


Eπικοινωνία

Home
Κέντρο ποδολογίας
Γραβιάς 12
54645 Θεσσαλονίκη
Phone
+30.2310850066
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Map


Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστά
Τρίτη - Παρασκευή: 9.00 - 20.00
Σάββατο: 9.00 - 15.00

Facebook Twitter GPlus

Valid XHTML 1.0 Transitional