Ποδολογία Θεσσαλονίκη

Συμβουλές για υγιή πόδια

Συμβουλές για υγιή πόδιαΚάντε συχνά ποδόλουτρο με υψηλής ποιότητας προϊόντα. Στη συνέχεια, στεγνώνετε πάντα τα πόδια σας πολύ καλά (ειδικά μεταξύ των δακτύλων). Χρησιμοποιείτε συχνά, την κατάλληλη κρέμα φροντίδας ποδιών (όχι όμως ανάμεσα στα δάχτυλα, υπάρχει ο κίνδυνος ανάπτυξης μύκητα -πόδι του αθλητή). Συμβουλευτείτε μας για την ιδική κρέμα στο κάθε πρόβλημά σας.


Κάντε τακτικά ένα επαγγελματικό θεραπευτικό πεντικιούρ (κάθε 4 έως 6 εβδομάδες). Αν περιποιείστε μόνοι τα πόδια σας, τότε αφαιρέστε σκληρύνσεις με ελαφρόπετρα ή ακόμη καλύτερα με ράσπα.

Κόβετε τα νύχια σας ίσια και όχι πολύ κοντά, αν θέλετε να έχουν ελαφρά στρογγυλεμένες γωνίες, χρησιμοποιείστε μόνον τη λίμα. Εάν οι γωνίες των νυχιών κοπούν πολύ βαθιά μέσα στην πτυχή του νυχιού, το νύχι μπορεί να εισχωρήσει στο δέρμα, το αποτέλεσμα μπορεί να είναι πολύ επώδυνο.

Περπατάτε συχνά ξυπόλυτοι, έτσι γυμνάζετε του μυς των ποδιών (Δεν είναι κατάλληλο για διαβητικούς).

Κάντε ασκήσεις ποδιών, καλύτερα για πέντε λεπτά την ημέρα από ότι για μισή ώρα την εβδομάδα. Ασκηθείτε με τα παιδιά ή τα εγγόνια σας.

Βελτιώστε την κυκλοφορία του αίματος, κάνοντας εναλλασσόμενο ποδόλουτρο (ζεστό και κρύο), τουλάχιστον μέχρι το γόνατο. Κλείστε τη θεραπεία με κρύο νερό. Ιδανικό και στο ντους!

Να είστε επιλεκτικοί με οποιαδήποτε αγορά παπουτσιών! Πάρτε το χρόνο σας! Φροντίστε για την καλή φόρμα τους. Συγκρίνετε το σχήμα των ποδιών σας με το σχήμα του επιλεγμένου παπουτσιού, δώστε ιδιαίτερη προσοχή στον επαρκή χώρο. Προτιμάτε τα φυσικά υλικά, αυτά παρέχουν ένα ευχάριστο κλίμα στο πόδι.

Μπορεί να αποδειχθεί συμφέρουσα η αγορά παπουτσιών αργά το απόγευμα, καθώς τα πόδια πρήζονται συνήθως κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Τα υποδήματα θα πρέπει να αερίζονται, στην ιδανική περίπτωση, δύο φορές σε χρόνο από αυτόν που φορέθηκαν.
Απολυμαίνετε τα υποδήματά σας σε περίπτωση κακοσμίας.

Eπικοινωνία

Home
Κέντρο ποδολογίας
Γραβιάς 12
54645 Θεσσαλονίκη
Phone
+30.2310850066
Email
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να το δείτε.
Map


Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα: κλειστά
Τρίτη - Παρασκευή: 9.00 - 20.00
Σάββατο: 9.00 - 15.00

Facebook Twitter GPlus

Valid XHTML 1.0 Transitional